Förtjusande Festmåltid

Okej nu ska jag berättta om igår. Det bar bäldigt roligt speciellt med all mat. Jag ska börja med att berätta om förrätten, den som jag gjorde.
Jag hade köpt prociutto på en fin italiensk affär så den tyckte jag var väldigt god. Först tog jag fyra fem bitar och la ihop dem så de blev som en fyrkantig pannkaka. det är väldigt svårt med prosciutto för det går sönder så lätt. Första gången jag smakade det tuckte jag att det var jätte gott. Det var på frukost buffen på vårt hotell i norge när vi åkte skidor. Nu går vi vidare- Jag blancherade(koka lite smått) sparrisen. När den var klar så la jag ner sparrisen i ruccolan och sedan tog jag på juice från en citron. Det fänns ett tricks när man pressar citroner, eller rättare sagt två tricks. Om du rullar citronen med handflatan så kommer det mer juice ut när du ska pressa den. När du sa pressa den men inte vill stå och pilla ut stjärnorna så gör man så här- Man håller citron halvan i handen med det skurna uppåt och så pressar man så för då kommer inte stjärnorna med.
När jag hade hält i citronen tog jag lite oliv olja och lite havs salt. Det är väldigt gott med havs salt för det ger en mycket naturligare smak. Sedan blandade jag allt med händerna så allt blev täckt av dressing. Sedan kommer det roliga. Mann tar först några sparrisar kanske 3-4 och lägger dem på prosciutton och sedan lägger man på lite ruccola och så rullar man! Sedan skär man det i små bitar. Det gäller att ha en riktigt vass kniv annars kan rullen kollapsa när du skär den. Här är en bild på resultatet-





Eftersom det var mamma som gjorde huvud rätten så vet jag innte riktigt hur hon gjorde men jag ska be henne om receptet så kan jag lägga ut det. Här är ialla fall några bilder-

Här har vi lite av biffen.

Här är pastan som serverades till. Det var färsk pasta, basilika, tomater, och parmesan ost.

Det här var en riktigt god ost som jag och mamma köpte. Den var lagrad i rosmarin och super god!



Till efterrätt hade vi någon slags cheese cake fast med llime. Jag gjorde inte den men jag gissar på att det var en botten an digestive kex. Och att själva fyllningen bestod av kondenserad mjölk lime och kanska något mer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0